Мъж от Гана и приятелката му българка бяха пребити пред очите на 9-годишната дъщеря на жената

След като преди около половин месец мъж от марокански произход и бременната му съпруга българка бяха бити в центъра на София, защото мъжът е казал "Обичам те" на английски, нов акт на агресия на расова основа се е разиграл в София, предава Нова телевизия.

Българка и приятелят ѝ от Гана са били бити от скинари на спирка на градския транспорт в квартал "Борово" пред очите на 9-годишната дъщеря на жената.

Обиди и побой

"Тръгнахме с дъщеря ми да празнува Хелоуин. Пред един магазин стояха три момчета, видимо пияни. Едното започна да обижда приятеля ми. Каза: "Маймуно грозна, какво правиш в моята държава"", разказва потърпевшата жена.

Тримата продължили с обидите, като започнали да замерят двойката с храна и напитки. Жената се опитала да им направи забележка, но младежите скочили и започнали да я бият, счупвайки ѝ зъб. Приятелят ѝ се опитал да я спаси, но те нападнали и него, след което заляли жената с някаква течност.

Свидетелка на случилото се станала продавачка от близкия магазин, която също се страхува за себе си, защото познава нападателите.

Как реагира полицията

Свидетели на побоя са се обадили в полицията. Органите на реда реагират след близо час.

"В 17:55 часа получихме сигнал за побой на пазара в квартал "Борово". Колегите бяха на сигнал за хвърлени бомби в едно училище. На следващия ден е зопочнато досъдебно производство", заяви Иван Пепелджийски, началник на 6-то РУП-СДВР.

По думите му извършителите на побоя са задържани. Става въпрос за момчета на около 25-30 години. Единият е с криминални регистрации.