Глория сяда на една маса с колегата си Богдан Томов, двама журналисти и една дизайнерка - но тъкмо в нейната вечер от кулинарното шоу попфолкът си взема отпуск...

Кулинарните си умения в "Черешката на тортата" по Нова телевизия следващата седмица ще доказват двама журналисти, двама музиканти и един дизайнер: Христо Калоферов, Иво Инджев, Глория, Богдан Томов и Невена. 

Ексклузивни новини ще има още в първия ден, когато домакин е водещият на новините по Нова - Христо Калоферов. Вечерята обаче няма да бъде в нюзрума, а в село Долнослав, на гости на баба и дядо.

Там Христо приготвя истински станимашки сърмички, а накрая Богдан Томов спасява Глория от сериозна беда...

През втората вечер участниците отново са на село, но този път в Голям Извор, където ги посреща Иво Инджев и неговата специална агнешка програма. На Богдан Томов му е трудно да издържи до края, затова в един момент той просто си тръгва - а останалата част от гостите се развличат с местния двойник на Емил Димитров.

Домакиня в сряда е Глория. Това е и вечерта, в която попфолкът излиза в отпуск. На финала гостите се убеждават, че кръвта вода не става - дъщеря й успява да разплаче не кого да е, а самия Иво Инджев.

Гостите на Гло си хапват много, но разделно. Освен това всички ще видят как попфолк примата пази фигура и какви са нейните силиконови форми.

В четвъртък Невена води останалите от петорката за кратко до Париж. Шармантната дизайнерка приготвя кюфтета от елен лопатар и биволско, разплаква Глория с изненадата си и дори намира потенциална съпруга за ергена Христо Калоферов.

В последната вечер цялата компания, под домакинството на Богдан Томов, изпълнява истински български хит, посветен на "Черешката на тортата" и бабата на Христо. Колкото до менюто, певецът, който е и тв водещ, залага на сърми с пъстърва.