Какво си пожелаваме добрият старец да донесе на по-изявените ни политици, за да ги ощастливи

Идва Коледа. Време на милосърдие и смирение. Време да пожелаем добро, както на близките си, така и на тези, които ни дразнят в червата и ни карат да псуваме на поразия, само като им прочетем името. 

И като говорим за българските политици. Миналата година вече писахме едно писмо до Дядо Коледа с желание да им донесе и на тях по нещичко, което да стопли душите им. Тази година смятаме да повторим. 

"Скъпи Дядо Коледа, 

През изминалата година повечето ни политици не слушкаха кой знае колко и предпочитаха вместо това да дърдорят, каквото им падне, или каквито опорни точки са им пуснали. Но ние не им се сърдим (много), те повечето и без това толкова си могат. Ние те молим само да им донесеш по нещичко, белким сърцата им се стоплят и започнат да работят по-съвестно и с повече разум в действията и приказките си. 

Миналата година имаше власт, имаше и опозиция. Сега имаме само голям тюрлюгювеч и от много партии, правителство в оставка, двама президенти, които отказват засега да бъдат глава на нацията и много свободни електрони, които си представят, че са нещо повече от капка в морето на политиката. 

Затова, молим те, донеси: 

На Бойко Борисов нови коалиционни партньори. Старите нещо му се дърпат, губят подкрепа или започват да си играят собствени игри и вече не го слушат така покорно. Комплект нови и послушни партньори ще го зарадва много. 

На Корнелия Нинова повече яснота къде се намира и какво прави. Вярно, успяха с Радев да спечелят победа на изборите, но оттогава нещо се лута като муха без глава, дуе се все едно сама е спечелила и като цяло се откъсва от майката Земя. И спрей срещу Решетников, че големи проблеми нещо ѝ създава...

На Каракачанов военното министерство или МВР. Знаеш ли от колко години му е мокър сън това... 

На Валери Симеонов едни часове по родолюбие в училище. Да има и той да се радва. Нищо че никой не знае какво би се преподавало в тях и дали въобще има смисъл. 

На Волен пък му дай спокойствие и да си изкара спокойно в парламента. Него и без това друго май не го интересува. 

На Лукарски достатъчно гласове, че пак да се озове в парламента. Мандат вече пипна през тази година, ще му топли сърцето поне още 19.

На Кунева - нов антикорупционен закон, че този пак не го приеха и през 2016 г. И достатъчно гласове за влизане в парламента на следващите избори. И нов пост (не е важно какъв). Най-вече последното.

На Зеленогорски - споделено щастие. Да види и той, че споделените неща не винаги са лоши. 

На Радан Кънев учебници по политология, че още не е разбрал какво е политика и как се прави. И че за да лансираш големи реформи и заявени приоритети, трябва за теб да гласуват мааааааалко повече от 2-3%. 

На Ненчев по-благосклонни съдии или поне по-мили съквартиранти. И разбира се - гласоподаватели. В един момент може да се окаже, че именно това ще го спаси. 

На Христо Иванов - предизборна програма, че само с тази съдебна система прилича на НПО и дотам. 

На Марешки му донеси смислена политическа формация. По всичко май личи, че в следващия парламент ще го виждаме, а не искаме да си представяме нещо по-нелепо от БДЦ в парламента. Молим те!

На Карадайъ му дай спокоен мандат. Видяхме всички с предшественика му какво се случи. 

На Слави Трифонов и сценаристите му също учебници по политология. Като бърникат в политиката поне да знаят какво правят.

На двамата ни президенти им донеси един служебен кабинет, който да не е особено зле. 

По всичко си личи, че и през 2017 г. политиката ще е пълен цирк. Просто го направи този път достатъчно интересен и забавен.