Какво искаме да подари добрия старец на някои от родните ни политици

Коледа идва, време е да сме добри, да сме всеотдайни и да не мислим толкова за себе си, колкото за другите. Коледа е време да се сетим за тези, които се ползват с най-малко любов, на които хората гледат с презрение и явна погнуса. 

Да, говорим за скитниците и за политиците. И ако за скитниците има множество правителствени и неправителствени организации, които да се погрижат, то никой не мисли добро за политиците. Затова решихме да напишем едно писмо до Дядо Коледа с молба за подаръци за тези иначе непослушни пораснали деца. 

"Скъпи Дядо Коледа,

Надяваме се да ни извиниш за повторното писмо, но този път не искаме за себе си, искаме за тези, които принципно трябва да се грижат за нас. И тъй като за тях няма кой, най-често те сами се грижат и за себе си. Не бива така. Нека и те почувстват топлината на коледната любов. Не им оставяй купчина тор под елхите! Молим те!

На хората във властта

И подари на премиера Борисов нов ВСС, че нещо тия съдийки не го слушат и не идват за инструктаж, когато ги вика. (Ех, Янева, Янева...). 

На вицепремиера Кунева - Закон срещу корупцията, който да мине. Не е важно какъв, важно е да мине.

На вицепремиера и вътрешен министър Бъчварова върни стария ѝ пост. Като шеф на премиерския кабинет се чувстваше далеч по-удобно и на място.

На здравния министър Москов - нова партия. Старата нещо не го ще вече. 

На министъра на отбраната Ненчев - няколко самолетчета, че да не се черви, като го питат за бойната ни авиация и кой ни пази небето. 

На земеделския министър Танева - още няколко джипчета. Че нещо тия, които ги е поръчала, възсолено излизат.

На министъра на благоустройството Павлова - нови магистрали. Знаем колко кеф ѝ доставя да реже лентички. 

На финансовия министър Горанов дай директно кеш, че иначе си иска пари от нас с 1000 нови данъка.

На министъра на образованието Танев дай някой кадърен пиар, който да му казва какво да не говори. Че това му куца много. 

На министъра на културата, молим те, дай му поне някаква елементарна култура.

Останалите министри са ни малко или много скучни, така че ги пропускаме.

Виж още: Политически тюрлюгювеч

На партийните лидери: 

На Михаил Миков му подари някакво качествено уиски, че това, което пие в барчето на парламента, му е отнело всичкото чувство за хумор. А добре знаем, че в БСП вече са останали само чувството за хумор на Миков и още няколко кибици. 

На Лютви Местан му подари спешна екскурзия до Турция. Май ще му е нужна.

На Ахмед Доган подари речник на българските думи. Би му бил полезен. При него може да го подариш и на 7 януари - на руската Коледа.

На Радан Кънев подари "Владетелят" на Макиавели и още някакви други книги за политика (на практика). Барем вземе да я научи най-сетне.

На Валери Симеонов подари още някакво време спокойствие и липса на сериозни изказвания. То не за него това, ние по-малко глупости да слушаме. 

На Каракачанов дай най-сетне някое министерство, той ще си мълчи. Човекът от 25 години тръпне за подобно нещо.

На БДЦ дай глас, че тотално ги забравихме кои са и защо са в парламента. Освен за бройката, де. 

На Бареков дай разумна причина да съществува. И му помогни да престане да прилича на някой, който току-що се е завърнал от наркокомуна. 

На Първанов дай нова пушка. За лов на руски архари.

А на Волен дай време и спокойствие да си гледа детето у дома. Да не му се налага да се занимава повече с политика. 

И ако всичко продължава по същия цирков начин в българската политика, моля те, подари на нас нови политици. Този път истински..."