Той е най-добрият футболист в света! Защо тогава да искаме от него да се слее с тълпата и да облече поредната униформа?

Лео Меси получи за рекорден четвърти пореден път "Златната топка" за най-добър футболист и прие трофея в смокинг на точки, който стана по-обсъждан от победата му над Кристиано Роналдо.

Миналата година нападателят на "Барселона" отново бе избрал нетрадиционно облекло за церемонията на ФИФА в Цюрих, Швейцария, а костюмът му беше "Долче и Габана" в три части, в който акцентът бе виненочервеното кадифено сако.

Тазгодишният му черен смокинг на бели точки (или, както казват в Добруджанския край у нас - на болинки) беше съчетан с папийонка в същия десен и рязко го разграничаваше от останалите двама номинирани: съотборника му от "Барса" Андрес Иниеста, футболист номер 1 на Евро 2012, и най-сексапилния спортист в света - Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид).

Аржентинецът беше разкритикуван дори от мъжки списания, като според "Ескуайър" Меси е преминал границата на позволените отклонения. Изданието е на мнение, че черната папийонка би смекчила шока, а най-добрият вариант за разчупване на рамката при официалните мъжки тоалети е шотландското каре.

Кристиано Роналдо, който се придържаше към канона, отново остана първи подгласник на Меси. Португалският нападател обаче компенсира разочарованието на феновете си, като се появи на червения килим с приятелката си, топмодела Ирина Шейк.