Една от най-силните тенденции тази пролет се оказаха костюмите, подобни на пижама.

Точно в днешния работен ден ни се искаше да се събудим, да си измием зъбите и да скочим до офиса за сутрешното работно кафе по пижама. Добрата новина е, че тази пролет имаме официалното модно позволение да го направим.

След като миналата пролет няколко модни къщи се опитаха да наложат идеята за "пижама на улицата", този сезон дизайнерите бяха единодушни, че това ще се случи. Можеш да се убедиш сам в галерията по-горе, където събрахме снимки от подиумите, звезди на червени килими и модни експерти на улицата - всички до един в пижама.

Разбира се, не става въпрос за домашната ти пижама, освен ако не разполагаш с подходяща. Като цялото идеята е да се чувстваш максимално удобно и леко в ежедневието си - като в сън. За целта носиш широк прав панталон от коприна и развлечена риза, спускаща се под колана на панталона.

Да ги носиш е детска игра. Заменяш пантофите със семпли сандали по твой вкус и добавяш клъч. Стреми се към максимално изчистена и нежна линия, точно като коприната по себе си, затова не прекалявай и с аксесоарите. Сложи гривна или колие от лят метал, часовник и лек дневен грим.

Можеш да носиш частите от сета и отделно - копринения панталон с бяла тениска или красив цветен топ и еспадрили на платформа. Скини дънки, обувки с деколте на висок тънък ток и горната част на "пижамата" например. 

Вдъхнови се от снимките по-горе. Колкото до пижамите, добри попадения ще откриеш в H&M, ZARA и т.н. 


Канйе Уест в дамска риза Celine на сцената на Coachella 2011.


За финал ти показваме и режисьора Джулиан Шнабел ("Баския") в пижама - неговото традиционно облекло за червен килим.