Според президента на САЩ двамата с рапъра били сродни души, защото съпругите им били по-известни

Тази седмица Бийонсе и Джей Зи събраха 4 млн. долара за кампанията по преизбирането му. Билетът за галавечерта в нюйоркския клуб на рапъра 40/40 с участието на президента струваше по 40 хиляди долара на човек.

И двамата имаме дъщери и съпругите ни са по-популярни от нас, така че сме обвързани по някакъв начин, пошегува се Барак Обама с домакина си.

"Джей, Би, благодаря за вашето приятелство. Бийонсе е най-подходящият модел за подражание на нашите дъщери - в нея има класа, достойнство и огромен талант", коментира още US президентът.

Той не пропусна да спомене съпругата си Мишел и двете им дъщери - Саша, на 14, и 11-годишната Малия, които му били "бесни", че не ги е взел със себе си на партито.

Бийонсе беше и сред звездите, които пяха при встъпването му в длъжност в началото на 2009 г., като изпълни At Last на Ета Джеймс на празничния бал, когато Барак и Мишел Обама танцуваха за първи път като президент и първа дама.

Когато Барак Обама влезе в Белия дом, Джей Зи и Бийонсе отложиха възможността да му гостуват там с обещание да го направят през втория мандат. Дали обаче такъв ще има?

Месец и половина преди президентския вот в САЩ (на 6 ноември) разликата в популярността на настоящия държавен глава и съперника му от Републиканската партия Мит Ромни е едва няколко процента. 

Затова някои от най-известните имена в музикалната индустрия и Холивуд отново агитират активно за преизбирането на президента демократ.

При повторното му номиниране на партийната конференция на Демократическата партия в началото на месеца сред ораторите бяха актрисите Ева Лонгория и Скарлет Йохансон