Текст и музика-2, или Най-актуалното в жанра lyric video - от Пинк, Нели Фуртадо, Джос Стоун, Тейлър Суифт и Шакира (с Питбул)

Пинк, която напоследък се е посветила на майчинството, пусна новата си песен Blow Me (One Last Kiss) под формата на филмов комикс.

Песента е от предстоящия й албум The Truth About Love, който се очаква на 18 септември - когато излиза и The Spirit Indestructible на Нели Фуртадо, която също пусна нов "текстов клип".

Нейното видео към заглавното парче в албума също не е само стихове и музика, а разказва историята на Спенсър Уест, който въпреки физическия си недъг (краката му са били ампутирани още в детска възраст заради генетично заболяване) изкачва връх Килиманджаро, за да популяризира кампанията за снабдяване на африканското население с чиста питейна вода.

Още този месец пък ще се появи Soul Sessions Vol 2 на Джос Стоун, която напоследък участва в супергрупата на Мик Джагър "Суперхеви".

Новият й албум е продължение на първите "соул сесии" от 2003-та и също съдържа кавърверсии. The High Road е изпълнена в оригинал от "Броукън белс" - инди група от двама музиканти: Дейнджър Маус от "Нарлз Баркли" и Джеймс Мърсър от "Шинс".

Видеото с текста си е истински клип, при това много живописен и в тон с ретро звученето на парчето.

Шакира също има нови парчета, но е намерила време да гостува на Питбул в неговото Get It Started.

Песента е от албума му Global Warming, който се чака наесен, а междувременно певицата също готви новите си парчета.

Вокалите й тук са записани дистанционно, в Барселона, където играе нейният любим футболист Жерар Пике, защитник от състава на световния и двукратния еврошампион Испания.

Текстов клип има и Тейлър Суифт, която тази седмица оглави класацията на списание "Форбс" с най-печелившите млади звезди под 30 години.

Кънтри звездата, която пише сама песните си, е номер 1 по приходи сред изпълнителите в музикалния бизнес и в Топ 10 на най-сексапилните блондинки.

Тя пусна своя текстов клип към Eyes Open още през май, като това е втората й песен в саундтрака към "Игрите на глада". През октомври трябва да излезе нейният четвърти студиен албум.