Ако не сработи мнозинството, аз ще се оттегля, обяви здравният министър

Отсъствието от страната на силния човек в ГЕРБ - премиерът Борисов, е било използвано за прокарването на лоши практики, заяви пред Би Ти Ви здравният министър Петър Москов по повод сътресенията в коалиционните отношения около промените в пенсионното осигуряване.

Решенията за промените в осигурителната система бяха взети, докато Бойко Борисов беше в Брюксел за среща на върха на ЕС. Владислав Горанов бе министърът, който най-силно се застъпи за прокарването на решението.

"Съставянето на това мнозинство беше с цената на компромиси. Идеята беше ДПС да бъде изолирано от механизмите на властта. И затова нарушаването на споразумението е във вреда на това България да направи конкретни крачки в бъдещето", заяви Москов и добави, че няма как от ДПС в лицето на Пеевски да не са изпитвали удовлетворение след гласуването в петък.

По думите му правителството ще остане стабилно до момента, в който се взимат решения по механизмите, които са установени между коалиционните партньори, всяко друго нещо дестабилизира държавата. 

Ако не сработи мнозинството, аз ще се оттегля, обяви Москов. Той нееднократно подчерта, че всяко едно решение трябва да е публично и да се взима след обсъждане, а не за един уикенд или под синдикален натиск.