Вие сте толкова различни, но все още сте заедно? Това е нормално, защото противоположностите наистина се привличат. Въпросът е докога?

Според психолозите различията са подправката на любовта. Но съществуват такива, с които много трудно ще се преборите. В началото може и да ви е интересно, но с развитие на отношенията ви те все повече ще ви дразнят и ще насаждат непоносимост. Ето кои са:

Навън или вкъщи?

Ти си общителен и весел човек, обичаш срещите с приятелите си, обичаш да излизаш... Но партньорът ти предпочита да си стои с чипса пред телевизора. За него излизанията и забавленията са излишен разход, загуба на време или пък все не е на кеф за тях. 

Той си е прав, ти също. Само дето в един момент ти си или социално изолиран и потиснат, или става така, че най-веселите ти моменти се случват без твоята половинка.

Борба на умовете

Единият е високообразован и интелигентен, другият едва е вързал тройките по време на средното си образование. Това различие е много труднопреодолимо във всичките си аспекти. И когато по-неукият се съгласи да бъде побутван, и когато революционерската реши постоянно да доказва, че образованието е за балъците. При всички положения единият от двамата ще се чувства не на място и често ще се срамува от партньора си.

Финанси и романси

Бедно, но добро момиче и богатият принц се влюбват и заживяват щастливо. Да, ама не. И тук е добре всички момичета, които са си поставили за цел да стават съпруги на богаташ, внимателно да четат. Големите финансови различия оказват огромно влияние на отношенията, и то по-често в негативен план. 

Тоест, богатият партньор винаги ще изпитва превъзходство (без значение дали директно го заявява) и ще поставя другия в зависимост (без значение дали го осъзнава). В началото това може и да не ви прави впечатление, но ще дойде момент, когато ще ви писне на всяко ваше негодуване да ви се отговаря: "Е да, ама нали изкарвам пари!" Или пък: "Всичко съм ти осигурил, какво повече искаш?"

Кариера и семейство

Това различие не е чак толкова страшно, ако онзи, който иска семейство, се съгласи да изчака малко, докато партньорът му изгради своята кариера. Но като казваме "малко", имаме предвид наистина малко. Проточи ли се този въпрос (или по-точно действията по него) във времето, ще провокира постоянно раздразнение и у двамата. Както и дилемата: "Дали това е подходящият човек за мен?"

Тревопасен срещу хищник

Вегетарианец и месояден е почти невъзможна комбинация. Несериозно ли ви се струва? Хайде, представете си отношения, в които единият постоянно критикува другия за начина му на хранене. Още ви е несериозно? Тогава добавете в картинката факта, че ще трябва да се готвят две закуски, два обеда и две вечери. Цял живот!

Разбира се, винаги има шанс тези различия да бъдат преодолени. И това ще се случи, ако някой от двамата реши да се примири с непримиримото. Всичко е въпрос на любов, висока толерантност и загърбване на егото. Дали си заслужава обаче, само времето ще покаже...

Източник: beu.bg