Как да успеем да свършим едновременно? Този въпрос вълнува не само начинаещите в сексуалните изживявания, а и по-опитните.

Интимните отношения с постоянен партньор позволяват да се постигне такъв синхрон в удоволствието, докато при връзките "еднодневки" е по-скоро случайност.

Тайната се крие в свикването на телата едно с друго. В началото на връзката и двамата сте притеснени как ще се представите, ще забележи ли другият някакъв недостатък на тялото и ще му хареса ли изживяването под завивките. Това създава напрегната обстановка, а както е известно стрес и удоволствие не виреят заедно.

В следващите ви срещи ще забележите, че нещата стоят вече по друг начин. По-спокойни и уверени сте, естествено и по-отпуснати. Това е идеалната предпоставка за получаване на максимално удоволствие от сексуалния контакт.

Обикновено при постоянните двойки се получава следната ситуация - мъжът се стреми да задоволи първо партньорката си, ако може не само веднъж, и едва след това се оставя на собствената си наслада. Това е по-добрият вариант, отколкото мъжът да свърши пръв. Разбира се, всичко е до нагласа и следва да се "довърши" започнатото с други средства, ласки, френска любов.

Но, каквото и да говорим едновременното получаване на оргазъм е несравнимо изживяване, както във физическо, така и в емоционално отношение. Телата са задоволени, отпуснати, прегърнати и се наслаждават на момента, а чувствата от страст преминават към нежност.

Но как да се случи това?

Първо, нужно е да познавате сигналите на телата си. Когато натрупате опит заедно, ще забелязвате някои детайли, които предсказват настъпващият оргазъм при партньора.

Второ, отпуснете се. Ако се притеснявате, че може да ви прекъснат - телефонен звън, деца, роднини или нещо друго, се опитайте да се изолирате поне за малко. За повече спокойствие може да заключите вратата. С това ще се съсредоточите само върху заниманията с партньора си.

Трето, дишайте дълбоко. Съвсем естествено е дишането по време на секс да бъде учестено, което го прави и повърхностно. Дълбокото вдишване ще осигури повече кислород и по-ускореното циркулиране на кръвта ще разгорещи още повече настроението.

Четвърто, настанете се удобно. Изберете поза, при която и на двамата е комфортно и знаете, че е тази, при която свършвате безотказно.

Пето, щом усетите признаци, че наближава върховният момент на вашия партньор, отпуснете се и дайте воля, и на своето удоволствие.

Естествено, това не е състезание и съвсем не е нужно да свършвате заедно, но когато веднъж го изживеете ще искате да е така всеки път.

Източник: bgjenite.com