Според тях липсват ключови точки във визията на ГЕРБ и реформаторите за управлението на България

Късно снощи парламентарната група на Патриотичният фронт обяви, че е взел решение да не подкрепя втория кабинет на Бойко Борисов, защото в програмната декларация на ГЕРБ и Реформаторския блок не присъстват основни искания на националистите.

Това се посочва в съобщение до медиите, което аргументира позицията на ПФ:

Патриотичен фронт счита, че предложената програмна декларация сериозно се разминава с обсъжданите и приети в хода на преговорите точки от програмите на ПП ГЕРБ и КП Патриотичен фронт. Парламентарната група на Патриотичен фронт не може да подкрепи въпросния документ в този му вид. Постигането на съгласие и подкрепа за стабилно правителство може да бъде резултат само от преговори за съгласуване на програма за управление."

Какво липсва на Патриотичния фронт

В сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов изясни кои моменти от програмата на неговата коалиция липсват във визията за управление на ГЕРБ и реформаторите:

Виж още: Борисов отново премиер, реформаторите с вицепремиер и 6 министъра

- Няма ангажимент за промяна в Изборния кодекс, например за ограничаване на вота от страни извън ЕС;

- Отсъства ангажимент за пълна ревизия в енергетиката, която според Симеонов би дала възможност за понижаване на цената на тока;

- ПФ настоява и за ограничаване на "незаконните емигранти" и за завършване на оградата на границата с Турция по цялото й протежение";

- Спиране на изсичането на горите и др.