На 8 май стартира инициативата Amstel Safe, която представя първите гардероби за мобилни устройства в историята.

Преди около 20 години хората работеха на определено място, с определени инструменти, в определено време от деня.

Днес голяма част от нас работят от своите смарт устройства и е много трудно да се почувстваме далеч от задълженията на работното си място. 

Независимо дали се намираме в някой бар или на почивка, телефонът ни е постоянно до нас и ни държи в непрекъсната връзка с работата и всички задачи, имейли, обаждания и клиенти, които я съпътстват.

Но работата ли е единствената пречка за съвременния човек да се наслади на свободното си време? 

Освен денонощно отдадени на работата си, хората се чувстват и задължени постоянно да "споделят" свободното си време в социалните мрежи.

С други думи, удоволствието да изпиеш една бира с приятели е непрестанно съпътствано от писма, известия, текстови съобщения, обаждания и какво ли още неща, които телефонът ни предлага.

Ето и заключението на Amstel: "Хората са забравили истинската цел на свободното време и го губят заради постоянното ползване на мобилни устройства!"

Затова Amstel създава първите гардероби за телефони в историята.

Хората, които оставят телефоните си в гардеробите, получават ключ Amstel, срещу който ще се насладят на безплатна бира Amstel и на пълноценното си свободно време. 

Нека си припомним, че пиенето на бира върви чудесно, без да използваме смарт телефоните си, само в компанията на приятели.

Очаква се скоро инициативата да започне във Варна. До момента заведенията в София, които работят с гардеробите за телефони са бар "Ракета", "Патладжан", "Интрига" и "Табуле".

Хиляди години хората са се наслаждавали на бирата без мобилните технологии да са край тях. Вярваме, че и ние ще се справим!