Заради блокираните в КТБ над 90 млн. лева на "Топлофикация София" е възможно поскъпване на парното и топлата вода, заявиха общински съветници от БСП

От БСП в София твърдят, че финансовото състояние на "Топлофикация София" продължава да се влошава, информира БНР.

Според изчисленията на Орлин Ваташки към септември тази година общите задължения на "Топлофикация София" нарастват със 122 млн. лева, като достигат достигайки 706 млн лева. 

Произведеният ток намалява и приходите са с 49 млн. по-малко, сравнено със същия период на 2013. Финансовият резултат е отрицателен към деветмесечието, като загубата възлиза на 32 милиона.

Иван Таков посочи, че блокираните пари в КТБ са повече 90 млн. лева, като на депозитна сметка били само средствата над 80 млн., а останалите са на разплащателна.

Председателят на градската организация на БСП-София Калоян Паргов призова кметът на София Йорданка Фандъкова, да отговори на въпроса "Случайно ли се държат толкова много средства в една банка? Има ли някакъв интерес и взаимоотношения между ръководството на банката и ръководството на Столична община -респективно на" Топлофикация-София"?".