Игра с пиратки в Южния парк прати три деца в болница

Хората трябва да бъдат много внимателни, особено децата - трябва да са предупредени какво може да се случи, призова доц. Людмил Симеонов от института за спешна помощ "Н.Й.Пирогов" по отношение на инцидентите с пиротехнически средства.

Вчера в болницата бяха настанени три деца, които пострадаха при такъв нещастен случай в столичния Южен парк. Две от тях са пострадали по-тежко  Едно от децата е получило тежки увреждания на дясната ръка и се е наложила ампутация на пръсти. Пострадала е и другата му ръка, както и лицето.

Според доц. Симеонов трите деца се опитвали да вадят взривното вещество на пиратки, за да направят нов по-голям взрив.

При най-тежко пострадалото дете предстоят поредица реконструктивни операции. При второто дете е засегната кожата в областта на лицето, затова то е настанено в лицево-челюстната хирургия. Третото дете е било освободено от болницата още вчера за домашно лечение.

Тези инциденти зачестяват в периода на Нова година, макар да има и спорадични в останалата част на годината, посочи доц. Симеонов. По думите му обаче напоследък инцидентите са намалели - може би заради информационните кампании или заради регламентирания пазар на подобни пиротехнически изделия.

Източник: Би Ти Ви