Облачно време ни очаква през целия ден

Все още не е отменено бедственото положение в Габрово и Бургас, като над 160 населени места в Североизточна България са без ток, а в някои от тях няма и вода, предаде Нова телевизия.

Бедственото положение

В Габрово и днес е неучебен ден, но обаче детските градини и яслите работят вече.

В почистването на улиците в града и пътищата към селата са включени общо 20 машини. Въпреки усилената работа обаче почистването продължава да бъде затруднено. Причина за това са множеството паднали дървета и счупени клони, които късат проводниците и усложняват проходимостта в района на най-засегнатите от бедствената обстановка области.

Бедстващите райони, затрупани под метър сняг или залети от приливни вълни, постепенно се възстановяват.

Виж още: Обстановката след снеговалежа и дъждовете се нормализира

Прогнозата за деня

Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН времето над цялата страна ще остане и днес облачно и студено, като над Западна България през деня ще има разкъсвания и намаления на облачността. Над останалата част от страната облаците ще останат цял ден, а на места в Източна България ще има и превалявания от дъжд, в Лудогорието от дъжд и сняг.

Очакваните максимални температури за деня са 3 и 8 градуса, в югозападните райони - около 11-12 градуса. В София максималната температура ще достигне около 4 градуса.