Нека първата ти покупка за годината наистина има смисъл. Предлагаме ти да си осиновиш маслиново дръвче, което е почти като да си осиновиш животно в зоопарка - можеш да го посещаваш, гушкаш, а и да се радваш на продукцията му...

Идеята е на Джейсън Гибс и Кати Роджърс, които отглеждат маслинови горички на малък селски хълм в италианския регион Марке, а ти можеш да се сдобиеш с едно дръвче или повече на следния принцип - €45 за дърво, като в замяна ще получиш резултата от своята инвестиция – 100-процентов натурален extra virgin зехтин. 

Избираш между сортове дървета в 13 горички, а като осиновител можеш да проследиш развитието на собственото си дърво, както и да го посетиш, и прегърнеш на живо. 

Джейкъм и Кати се стараят всичко да е максимално екосъобразно, затова пакетират зехтина в тенекиени кутии, които не вредят на околната среда и запазват вкуса му. Освен това пратката ти се транспортира по земя или вода, а за всяко осиновяване, Nudo отделят сума за дарение на организацията Trees For All.

Източник: UnderTheLine.net