Певицата Рут Колева, Тишо Близнака от "Под прикритие" и футболната легенда Гиби Искренов се присъединяват към Азис, Николета Лозанова, Деян Донков и Деян Неделчев-Икебаната в новото риалити

В рекламите на "Къртицата", което тръгва в ефира на Тв7 от 26 март, Рут и актьорът от сериала на БНТ Кирил Ефремов позират като Мария Антоанета и Юлий Цезар.

И за двамата това е дебют в риалити телевизията, макар че са получавали покани за участие и в други формати.

Във фотосесията Рут Колева е в пищна рокля с кринолин, със снежнобял тен, без никакви татуси - и призовава а ла френската кралица: "Като няма хляб... гледайте "Къртицата".

Виж още: Деян Неделчев сред звездите в "Къртицата"

По-рано към участниците се присъедини и футболистът на "Левски" от недалечното минало Божидар Искренов-Гибона. Той има в актива си над 300 мача и повече от 60 гола в професионалните турнири у нас и в Европа, а през 2008 г. е участвал и в друго риалити - танцувалното "Дансинг старс".

В "Къртицата" виповете ще живеят с редови граждани в продължение на 12 седмици, като ще се изправят срещу редица физически и психически изпитания, за да спечелят пари за групата. Един от участниците обаче е предател, който саботира останалите и така трупа свой собствен бюджет.

Състезанията ще текат на арена с площ 3 декара, а сред задачите, които очакват обитателите на Базата, е предизвикателството Триатлон. То включва скок с бънджи в басейн, плуване срещу течението и преминаване през огнен коридор, а за да е им е още по-трудно, пожарникари ще пръскат срещу тях силна струя вода.

В "Колелото на хамстера" всички ще бъдат заключени във въртяща се клетка, а в "Калните хора" ще се състезават, завързани с белезници.