Ана Баракова се маха от ББЦ, защото я тормозели да се откаже от мястото си

43-то Народно събрание още не се е събрало за полагане на клетва, а вече имаме първи отцепил е депутат. Това е учителката по биология Ана Баракова, която чрез преференциалния вот неочаквано стана народен представител от листата на "България без цензура" (ББЦ).

В сутрешния блок на Нова телевизия тя разказа, че след изборите е била заплашвана да се откаже от мястото си като депутат.

"След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията, с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона", заявява Баракова.

Тя беше поставена под номер 13 в листата на ББЦ за 16 МИР Пловдив.

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", разказа още Ана Баракова.

Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги в партията:

"Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне…".

Виж още: Кои са депутатите от вашия избирателен район (окончателен списък)

В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората…"

Ана Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва депутатското си място, ставайки независим народен представител.