Смъртта на ключов герой в последния сезон на сериала бе разкрита заради съдебния процес на Николет Шеридан, която играе загиналата при злополука Иди Брит

Осмият сезон ще е последен за два култови сериала от последното десетилетие - "Д-р Хаус" и "Отчаяни съпруги". Но докато Хю Лори като изпълнителен продуцент вече има думата за съдбата на своя герой, на "Уистерия лейн" всичко е в ръцете на Марк Чери.

През 2009 г. създателят на "Отчаяни съпруги", който е и изпълнителен продуцент, реши да "убие" блондинката Иди Брит, която загина зрелищно при злополука.

Актрисата Николет Шеридан обаче не се примири, че персонажът й е бил съкратен така категорично, и заведе поредица от съдебни дела, последното от които - за неправомерно прекратяване на трудовия й договор.

Марк Чери, продуцентът на "Отчаяни съпруги"

Именно на процеса в Лос Анджелис, започнал в началото на този месец, стана известно, че в броени седмици преди финала Чери е решил да убие още един ключов герой.

Смъртта му бе известена от списание "Ентъртейнмънт уикли" още в края на януари, знаеше се и кога - в епизода по Ей Би Си в неделя, 11 март, но изненадата се разкри преждевременно заради показанията по време на процеса.

Внимание! Не чети по-надолу, ако не искаш да разбереш кой герой умира в поредния епизод от сериала!

Рикардо Антонио Чавира и Ева Лонгория (Карлос и Габриел Солис) с Джеймс Дентън и Тери Хачър (Майк Делфино и Сюзан) на дискусия за сериала в началото на 2012 г.

Оказа се, че от сериала си тръгва един от най-сексапилните тв водопроводчици (след Джон Бон Джоуви от "Али Макбийл") Майк Делфино.

Съпругът на Сюзан (Тери Хачър) се играе от Джеймс Дентън, който споделя, че научил за съдбата на героя си още в края на миналата година и настоял да информира сам екранната си половинка.

Той бил избраният измежду няколко персонажа, набелязани от сценаристите: г-жа Маклъски, Бри, новата приятелка на Том на име Джейн и дъщерята на Габи и Карлос - Хуанита.

Според Дентън създателят на сериала още от самото начало имал наум тъмното минало на героя му и евентуални връзки с мафията - оттам и фамилията Делфино.

Сега актьорът е благодарен, че си тръгва едва шест епизода преди финала, след като години наред единственото му желание било Майк Делфино да остане жив. Така му останало достатъчно време да се посвети на някоя нова роля в пилотните епизоди на предстоящ сериал.