Режисьорът Майкъл Бей сменя звездата на първите три филма Шая Лебьоф с 15 години по-възрастния Марк Уолбърг

Според американските медии "Трансформърс-3: Обратната страна на Луната" е донесъл на 26-годишния актьор 10 млн. долара хонорар и сега той поискал увеличение - 18 млн. Той обаче отрече слуховете.

Преди време така бе разкарана и сексапилната Меган Фокс. След като брюнетката сравнила режисьора с Хитлер, на нейно място бе взета Роузи Хънтингтън-Уайтли. Австралиецът Хюго Уийвинг, който озвучава Мегатрон, също няма изгледи да се завърне в екипа, след като се изказа пренебрежително за ролята си.

Трите филма досега събраха над 2,6 млрд. долара приходи и направиха Майкъл Бей едно от най-печелившите имена в Холивуд, наред с продуцента Стивън Спилбърг, а миналогодишният се нареди на второ място сред най-касовите ленти на 2011-а.

В тон с максимата "Пари при пари отиват" Марк Уолбърг също е в десетката на актьорите, които изкарват най-много пари. Това лято успех имаше новата му комедия "Приятелю, Тед", която се очертава да има продължение.

Догодина пък ще го гледаме в комедийния екшън на Майкъл Бей Pain and Gain, режисиран от Майкъл Бей - където двамата с Дуейн Джонсън-Скалата играят културисти.

Актьор от неговия калибър е идеалният избор, който може да вдъхне на поредицата нова енергия, коментира режисьорът за Уолбърг в блога си MichaelBay.com.

Марк Уолбърг позира пред снимката си на плаката за "Приятелю, Тед" на холивудската премиера на филма, 21 юни 2012 г.

Това лято 26-годишният Лебьоф сподели пред "Холивуд рипортър", че блокбъстърите са му омръзнали и би предпочел да се снима в независими филми. Наскоро Шая Лебьоф игра в ганстерския "Беззаконие", а на фестивала във Венеция се представи с политическия трилър The Company You Keep, режисиран от Робърт Редфорд.

Виж още: Шая Лебьоф качи над 20 кг, за да прилича на брат си

Звездата от "Трансформърс" се появи гол в клипа към песента Fjögur píanó на исландците Sigur Rós, а в момента се снима в порнодрамата на Ларс фон Триер "Нимфоманка". Уолбърг също има подобно скандално заглавие във филмографията си - "Буги нощи" на Пол Томас Андерсън, където се превъплъти в порноактьор със залязваща кариера.