Джеб Буш обеща да води кампания, обърната към всички американци

Още един Буш заяви претенции за Белия Дом. След като Джордж Буш-баща и впоследствие Джордж Буш-син наредиха имената си сред американските президенти, сега Джеб Буш се включва в надпреварата за най-високия пост в Америка.

Джеб е бивш губернатор на Флорида, син на Джордж Буш-старши и брат на Джордж Буш-младши. Неговата кандидатура прави борбата за номинацията на републиканците още по-оспорвана. Към момента претендентите са вече 11.

За разлика от Демократическата партия, където Хилари Клинтън е фаворит за вътрешнопартийните избори, битката при републиканците се очертава изключително оспорвана.

Обърнат към всички американци

Джеб направи атестат за кампания, насочена към всички американци. Самият старт на кампанията на бившия губернатор на Флорида ще бъде даден от "Маями Дейд колидж", където съставът на студентите е доста пъстър. С това Буш иска да подчертае желанието си да привлече не само белите консервативни американци, но и хора от други етноси и социални групи.

Буш обеща да води предизборната кампания така, както и смята да управлява, в случай че бъде избран - да бъде навсякъде, да говори с всеки, да спазва думата си и да не се плаши от решението на проблемите. Той заяви, че ще се обръща към потенциалните си избиратели на два езика - английски и испански.

Джеб Буш - брат и син на президенти

Син и брат на двама бивши президенти, Джеб Буш обеща да не спекулира с известното си семейство: на неговите предизборни плакати ще бъде изписвано само името "Джеб!".

По мнение на наблюдатели шансовете му в надпреварата са добри, тъй като е успял да събере значителни средства за предстоящата кампания в сравнение с другите кандидати.

Източник: Би Би Си