Светлин Танчев възнамерява да участва на изборите за местна власт с новата си формация

Още един от бившите членове на "България без цензура" (ББЦ) ще се обособи в собствена партия. Съпредседателят на парламентарната група на Българския демократичен център" (БДЦ) Светлин Танчев ще регистрира своя формация.

Това ще е трето членство в партия за Танчев, който освен бивш член и зам.-председател на ББЦ на Николай Бареков, е и бивш депутат ГЕРБ в 41-то и 42-то Народно събрание, като в 41-то беше и шеф на парламентарната комисия по европейски въпроси.

По стъпките на Борисов

Идеята на Танчев е да направи първо сдружение, което да бъде използвано като платформа за партия. По този начин беше изградена и формацията на бившия му лидер Бойко Борисов.

Той е избрал този начин, за да може до местните избори да бъдат решени всички проблеми и евентуални спънки с регистрация на партията преди изборите за местна власт. Сдружението на Танчев ще участва във вота наесен, като в общините, за които ще се бори, ще ползва регистрации на други партии.

Бъдещи лица и планове

Виж още: Бареков остана само с един депутат

По негови думи в бъдещата формация желание за участие изразили вече част от колегите му в парламентарната група на БДЦ, както и известна политическа психоложка.

След местните избори се предвижда сдружението да придобие форма на партия, като е твърде вероятно около нея да се обединят "Гергьовден", ССД (формацията, създадена от Стефан Софиянски, чийто лидер днес е Радослав Кацаров), БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев и други, коментира още Танчев.

Виж още: Нека говорим... за леките мъже в политиката

Източник: "24 часа"