Случи се най-доброто - Къцамун загуби, коментира Фънки, след като напусна Къщата предпоследен. Първи от петимата финалисти си тръгна Багата, последван от Никол Станкулова, а Къци Вапцаров се класира на почетното трето място

Въпреки очакванията, че финалът ще сблъска в пряка конкуренция Димитър Ковачев-Фънки и Къци Вапцаров, шоуменът остана с бронзовото отличие, а между лошото момче от рока и доброто момче на попмузиката зрителите предпочетоха Орлин Павлов.

Това не е първата му победа в телевизионно риалити - през 2008 г. той се класира първи в танцувалното "Дансинг старс", което го събра с приятелката му Яна Акимова.

През двата си месеца в Къщата той пусна и две нови парчета - "Секунда" с Бобо и коледното "Заедно с теб", записано съвместно с Поли Генова, Дивна, Богомил и Орлин Горанов.

Приех да участвам заради експеримента, коментира победителят веднага след финала пред Венета Райкова в "Горещо". През септември той бе сред първите номинирани, но зрителският вот го остави в Къщата - и така до самия финал.

Водещият на "ВИП брадър" Ники Кънчев и Орлин на сцената в студиото при първите елиминации, когато певецът се престраши да скочи с парашут в "Училището за звезди"

Роден е на 23 април 1979 г. в София, в семейството на оперни певци. От малък проявява интерес към театъра и първоначално се ориентира към актьорска кариера. През 2002 г. обаче става вокал на група "Каффе" и се оказва в епицентъра на скандал около песента им "Лорейн", спечелила първия конкурс за българско участие на Евровизия 2005.

Година по-късно започва да пее солово, а по-нататък се изявява се като рекламно лице на модни марки, приема малки роли в холивудски продукции и журира "ВИП денс" по Нова телевизия. Тази година Орлин се снима в сериала "Отплата", а съвместният му хит с Графа и Любо "Заедно" получава наградата на "БГ радио" за песен.

При влизането си във "ВИП брадър" обеща да е естествен и позитивен, като обясни, че не се възприема за секссимвол, а за симпатичен и усмихнат млад мъж.

В Къщата Орлин имаше възможност да се покаже и като актьор - в седмичната мисия с теленовелата "Позволена любов", където игра коняр...

В съботния финал петимата ВИП съквартиранти трябваше да пеят с изпълнители от различни жанрове.

Благой Иванов-Багата се падна да дели една сцена с попфолк звездата Анелия и "Завинаги", Никол Станкулова представи заедно с Криско "Почивни дни", Орлин направи пореден дует с Графа и Бобо (видео), който агитираше за него в текста на летния номер 1 "Дим да ме няма", а Къци Вапцаров пя с Поли Генова песента й за Евровизия "На инат".

Фотогалерия: Къци - бронзовият медалист от "ВИП брадър-4

Най-атрактивни бяха Фънки и Кольо Гилъна с "Най-щастливия ден" (видео). Двамата излязоха в черни костюми и бели ризи, с вратовръзки, шапки и слънчеви очила - а ла "Блус брадърс" - и превърнаха популярното парче на група "Контрол" в агитация срещу "врага", когото промоутърът напоследък наричаше "галено" Къцамун.

Фънки при влизането си във "ВИП брадър". На финала той призна, че не е очаквал да го оставят в Къщата цели два месеца

Все пак при излизането на Къци двамата се разделиха с прегръдка. "Мислех се за много голямо леке, но като гледам, не съм лошо копеле, мама му стара", коментира Фънки, докато течаха последните минути от зрителското гласуване.

Фотогалерия: Фънки - любимецът на Къшата

Риалити шоуто за знаменитости в предишните три сезона са печелили: попфолк певецът Константин (влязъл с тогавашната си половинка Райна), Христина, съпругата на победителя от първия "Биг брадър" Здравко, който също беше влязъл отново в Къщата, и Део.

През пролетта победителят в първия ВИП сезон Коцето и бъдещият любимец на зрителите от настоящия сезон Орлин седяха един срещу друг на масата в "Черешката на тортата-2".