От 4 до 23 юни галерия "Юзина" представя изложбата "Объркана комуникация" на проф. Георги Янков.

В "Объркана комуникация" художникът показва набор от елементи, сред които можем да видим: надиплени завеси от метал, прорязани от светлини и ножици, стари картонени куфари, чиито капаци се надигат и захлопват изведнъж, и многобройни светещи очила, символизиращи масовото зомбиране в социалните мрежи.


Георги Янков, "Къса памет"

Той показва една класически авангардна изложба - инсталация с различни обекти, всеки от който притежава и естетически качества. Чрез комбинация от светлина, звук и интересни материали изложбата акцентира върху формата на общуване и нейното значение. 


Георги Янков, "Завеса"

Проф. Янков казва, че: "През последните години съвсем се объркахме в начина си на общуване. Комуникацията преминава много повече през телефони, компютри, съответно - "Фейсбук" и "Скайп", уж споделяме, но повърхностно. А "споделянето" в тълковния речник означава да разкриваш свои съкровени мисли, чувства пред друг, за да получиш съчувствие, съвет. Оказва се, че формата на споделяне променя съдържанието." 


Проф. Георги Янков работи в областта на плаката, графичния дизайн, обекта и инсталацията

Куратор на изложбата е проф. Свилен Стефанов, който споделя, че: "Много характерно за този автор е балансирането по тънката граница между сериозното и шегата" и с лекота си служи с основното оръжие на авангарда - визуалния виц.