Люк Евънс е избран да играе комиксовия герой Ерик Дрейвън, близо 20 години след Брандън Лий в "Гарванът" (1994)

За ролята доскоро се спрягаха Том Хидълстън и Александър Скарсгаард, но в крайна сметка изборът е паднал върху уелския актьор, който неотдавна игра в друг филм със заглавие "Гарванът" (The Raven) - само че биографична драма за писателя Едгар Алън По.

Люк Евънс, който наскоро навърши 34, е започнал кариерата си с мюзикъли в лондонския Уест Енд и още преди десетина години се афишира като хомосексуален.

Преди да го видим като осъвременен вариант на Гарвана обаче, още този месец ще го гледаме в злодейска роля в "Бързи и яростни-6".

Познаваме го също като Арамис от "Тримата мускетари" (2011) и селския левент в "Тамара Дрю", от превъплъщението му в Аполон от "Сблъсъкът на титаните" и друг древногръцки бог - върховния Зевс във "Войната на боговете", където му партнира Хенри Кавил, Супермен от предстоящия "Човек от стомана".

Той има участие и в следващите два филма от трилогията "Хобит", където е Бард, стрелеца с мрачен глас и мрачно лице, чийто лък има решаващ принос в битката с дракона Смог.

Оригиналът на "Гарванът" с реж. Алекс Прояс е култов и имаше две продължения с други актьори, след като титулярът Брандън Лий, син на легендата Брус Лий, загина нелепо на снимачната площадка на филма.

Героят му е рокмузикант, който бива убит в навечерието на сватбата си, но е върнат сред живите, за да отмъсти за себе си и своята годеница.