Единайсет знаменитости от различни риалити формати влязоха в Къщата на "Биг брадър" за месец

Деветимата нови съквартиранти бяха посрещнати в Къщата от Златка Димитрова и Златка Райкова, които прекараха последните седмици сред финалистите от току-що приключилия "ВИП брадър".

Пенка от "Мис България 2013" е най-младата участничка в "Биг брадър All Stars". 19-годишната ориенталска танцьорка от ромски произход бе сред най-колоритните кандидатки за кралица на красотата това лято по Тв7 и отпадна буквално на крачка от финала.

Мнозинство сред 11-те в Къщата са представителите на "Биг брадър" и звездните му издания - общо шестима. Писателят Любомир Милчев-Денди и фитнес гуруто Кирил Вълчев, по-известен като Киро Скалата, участваха в премиерния сезон на "ВИП брадър" през пролетта на 2006 г.

"Мисис България 2003" и корица на "Плейбой" Маги Желязкова пък бе финалистка в шоуто на следващата година, когато живя с Азис, ДесиСлава и Венета Райкова. Оттогава насам се е изявявала като тв водеща в различни предавания ("Специалистите", "В салона"), а миналата зима се конкурираше с Денди и в друго риалити - "Шатра".

"Биг брадър" е представен с двама участници в сезон 2, който се състоя през есен 2005. Единият е самоопределилият се като "шоумен" Недялко Лазаров, а другият - Лео Бианчи, който се превърна в истинска звезда с кулинарно тв предаване, три заведения и участие в двойно повече музикални хитове.

Сред неповторимите му спомени от сцената е как с Део подгрявали концерта на Риана в София пред 50-хилядна публика. Преди по-малко от месец италианецът и половинката му Лучия се сдобиха с близнаци - Матия и Николо.

Единствената победителка в звездната селекция е Ели Владкова, която спечели "Биг брадър фемили" заедно с вече бившия си съпруг Веселин Кузмов и двете им деца. След участието й в семейния пети сезон (2010 г.) в живота й настъпила пълна промяна. Година след края на предаването се развела и променила изцяло външността си, като си обръснала главата и си поставила силикон.

Сега влезе в шоуто с мисия, в която бе посветена и Русата Златка. Двете трябваше да демонстрират пред останалите неприязън помежду си заради мъж, който блондинката уж отнела от Ели.

След Сани Алекса в миналогодишния All Stars сезон, първият "Х Factor" този път е представен от Джийсън Брад Луис - артистичен псевдоним на Людмил Августинов от град Тръстеник, откроил се на сцената и с ексцентричния грим, който си прави собственоръчно.

След предаването продължил да работи по специалността си - графичен дизайн и постпродукция, но паралелно движи и музикалната си кариера. Миналата година участва и в кулинарното риалити "Черешката на тортата", където се конкурираше с водещия на "Биг брадър" Ники Кънчев.

Сред позабравените риалити любимци, които влязоха във второто All Stars издание, е и Станислав Илиев-Финдо, един от фаворитите в "Сървайвър-2" - "Експедиция Робинзон" (2007). Фитнес инструктор и състезател по кану-каяк, който редовно побеждаваше в изпитанията пред оцеляващите, не спечели приключенското риалити, но заслужи приза на светско списание за тяло на годината.

Обича тялото си и внимава с какво се храни, макар че по време на престоя в Доминиканската република най-много го измъчвал гладът. Няма как да забрави състезанието с ядене на гадости, когато той и съотборниците му трябваше да консумират изкормена змия, мъртви гущерчета и жабешки езици, които трябваше да изтръгват от устите на земноводните.

През последните пет години организира мини-"Сървайвър" през почивните дни, като събира "сървайвъри" от всички сезони и заедно правят възстановка на игрите.

Междувременно Би Ти Ви подготвя пети сезон на приключенското риалити, който ще се снима в Камбоджа. Само за месец в първия етап от кастингите са кандидатствали над 12 хил. души.