Тази година София Вергара изгуби лидерството в списъка - анкетата на AskMen присъди титлата й на Дженифър Лорънс

Актрисата, която нашумя с екранизацията по романа на Сюзан Колинс "Игрите на глада", сега снима втората част от трилогията - "Възпламеняване".

Междувременно по кината в САЩ е новият й филм "Наръчник на оптимиста" (Silver Linings Playbook), очакван у нас в началото на февруари 2013. Романтичната комедия, в която Дженифър Лорънс си партнира с Брадли Купър, отново я изстреля сред фаворитките в сезона на наградите.

Актуалният списък с 99-те най-желани жени в света може да се разгледа на AskMen.com, а останалите челни места са окупирани от Мила Кунис, нашумялата още от корицата на "Спортс илюстрейтид" Кейт Ъптън, Риана, сладураната Ема Стоун, супермоделът Миранда Кър, приключилата със "Здрач" Кристен Стюарт.

Най-голямо е падението на Ким Кардашиян, която се е смъкнала от осмо на 98-о място.

Миналогодишната носителка на титлата "Най-желаната жена в света" София Вергара се е класирала на 12-о място. Това обаче едва ли се дължи на факта, че е навършила 40 - в списъка има все повече дами в зряла възраст като Мишел Обама (48 г.), актрисите Люси Лиу (44) и Рейчъл Уайз (42).

Списъкът е съставен след анкета, в която 2,4 читатели на сайта са отговорили на въпроса коя от актуалните красавици биха избрали за своя партньорка. Единствената биднесдама сред 99-те е новата шефка на Yahoo! Мариса Мейър, работила преди това в Google.

Мариса Мейър отива на среща с президента Барак Обама в Белия дом в края на ноември