Актрисата поначало не искала да започва романс с колега от "Дневниците на вампира", но както се казва в онази реклама - просто не могла да се сдържи

Двамата изкараха заедно близо три години, през които сериалът им набра популярност сред тийнейджърската публика и е на екран вече четири сезона (а наесен му предстои и пети).

С ролята на Деймън Салваторе 34-годишният Съмърхолдър, когото помним от "Изгубени", дори заслужи титлата "най-сексапилния мъж във фантастиката" в класация, където Нина Добрев също заемаше челни позиции.

Напоследък той е отдаден на своята фондация (ISFoundation.com), създадена за каузата по опазване на околната среда и защита на животните.

Тази година Иън участва и в минисериала на екотематика Time Framed, където играе таен агент, разобличаващ корупцията в енергийния сектор.

В своя профил в "Туитър" актьорът обявява, че тези дни е в Брюксел, за да дискутира "европейския растеж и интеграцията", но едно друго загадъчно изречение от микроблога му привлече повече вниманието на светските клюкари - цитат от покойната драматуржка Лилиан Хелман, който гласи:

"Човек се променя и забравя да уведоми за това хората около до себе си."

Има ли това връзка с раздялата? Обзалагаме се, че да. Очакваме и реакцията на Нина.

Виж още: Нина Добрев не искала да се влюбва в Иън