Черната Златка, която показа липса на елементарни познания във VIP Brother по време на елементарна задача да назове столиците на шест европейски държави, се оказа висшист.

Освен че има завършено средно образование в бургаска гимназия, плеймейтката се е дипломирала в Бургаския свободен университет като магистър по икономика.

След запитване на в. "Всеки ден", отправено към ректора на висшето учебно заведение проф. Васил Янков, както и към президента му проф. Петко Чобанов - как може човек, който няма елементарни познания по география, нито пък основни знания, отговарящи на образователното ниво на първокласниците, да има диплома за икономист, се оказало, че и двамата са в командировка, пише novini.bg.

Приятелката й Николета, пък я защити с пост в социалната мрежа. Тя написа:

"Сигурно не е повод за гордост това, че някой не знае кои са европейските столици. Вчера гледах Златка и тя определено не се гордееше със себе си. Но я познавам и съм сигурна, че първото нещо, което ще направи, когато излезе от Къщата, ще е да ги научи.

На някои неща човек се учи и за някои неща никога не е късно... Но аз се чудя за друго – защо редакторите на V.I.P. Brother не избраха, например, синоптичка, но не да я питат кои са столиците на Турция и Сърбия, а да я питат, кои са президентите им, премиерите им или кои реки минават през тези страни...

Имам усещането, че хората, които по един или друг начин са част от Нова телевизия са защитени от подигравки и излагации. Ето това, според мен, не е честно отношение спрямо Златка и дори изглежда тенденциозно."