Платформата за видео по желание започва проект за сериал върху романите от поредицата и компютърните игри

"Вещерът" - една от най-популярните европейски фентъзи поредици, дала живот и на поредицата видеоигри The Witcher на CD Projekt RED, може да се появи и като сериал. 

От платформата Netflix са започнали проект за разработване и продуциране нов сериал по сагата на Анджей Сапковски.

Осемте романа ще послужат за основа на проекта, а писателят ще изпълнява ролята на творчески консултант на продукцията. 

"Изключително развълнуван съм от факта, че Netflix ще адаптират моите истории. Те ще останат верни към оригиналния материал и темите, за които съм писал вече повече от 30 години", обяснява Сапковски в съобщение до медиите.

Томас Багински, който е режисирал началните анимации и за трите игри по The Witcher, ще режисира най-малко по един епизод на сезон.

Към момента не е ясно какво точно ще представлява историята на сериала. 

"Историите във "Вещерът" са посветени на необикновено семейство, което обединява усилия, за да се бори за истината в един опасен свят. Героите са оригинални, забавни и изненадващи. Нямаме търпение да им вдъхнем нов живот в Netflix - съвършеният дом за едно иновативно разказвачество", споделят изпълнителните продуценти Шон Даниел и Джейсън Браун.

По поредицата вече има направен сериал и филм - The Hexer. В полската продукция главната роля на Гералт от Ривия играе актьорът Михал Жебровски.