На 21 април от 12 ч. в зала 9 на НДК пианистката Жени Захариева свири произведения от Бетовен и Дебюси в концерт под наслов "За феите, ветровете и Луната...", част от Салона на изкуствата 2013

Програмата на матинето включва популярни творби като "Делфийските танцьорки", "Момичето с ленените коси" и "Русалки" на Дебюси, както и "Лунната соната" от Бетовен. 

Жени Захариева е председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Националната асоциация за защита на изпълнителските права (НАЗИП), както и посланик на българската култура във Франция.

През последните пет години гастролира с концерти в Япония, Франция, Италия, Гърция, Австрия, Германия, Русия и САЩ. Осъществила е европейската премиера на концерта "Америките" от композитора Лало Шифрин (САЩ) със симфоничния оркестър на БНР.

Носителка е на национални награди за високи изпълнителски постижения като "Кристална лира" и "Златна лира", на отличия от Министерството на култу­рата и френ­ското правителство, което й присъжда званието "Офицер на ордена за изкуство и литература". 

Билети: на касите на НДК и в мрежата на "Ивентим"