Украинският журналист, който тормозеше холивудските звезди, си намери майстора! Ето какво разказа Брад Пит за инцидента отпреди няколко дни

Забрана да доближава червения килим, месец затвор, 20 дни общественополезен труд, три години пробация и 220 долара глоба - това е наказанието за Виталий Седюк след нападението срещу Брад Пит. Актьорът придружаваше Анджелина Джоли за премиерата на новия й филм "Господарка на злото" заедно с пет от шестте им деца, но бе "сгащен" от украинеца и получи удар в лицето, който счупи очилата му. 

25-годишният Седюк бе осъден по бързата процедура, а звездното семейство моментално си издейства ограничителна заповед. Очевидци разказват, че Пит останал доста стресиран от случката и не изпускал децата си от поглед. Няколко дни след инцидента обаче се изясни, че Брад всъщност

действал като герой и нанесъл първия удар!

Пред сп. "Пийпъл" годеникът на Анджелина разказва, че е щял да стане жертва на поредната нецензурна закачка от страна на Седюк, но реагирал навреме.

"Раздавах автографи в края на редицата, когато с ъгълчето на окото си видях човек, който буквално плува над оградата към мен...

Направих крачка назад; този тип вече беше залепнал за ревера ми и опитваше да зарови лице в слабините ми, затова го пернах два пъти по тила - не много силно, но явно достатъчно да привлека вниманието му, защото ме пусна.

Точно тогава охраната се нахвърли отгоре му и той сякаш протегна ръка в опит да се залови за нещо - и това нещо бяха очилата ми!", обяснява Пит.

Той определя нападателя си като "ексхибиционист"

и изразява съжаление, че подобно поведение би могло да попречи на актьорите да общуват с почитателите си. Ако този тип продължи така, проваля феновете, които са чакали цяла нощ за автограф или "селфи", защото ще станем по-предпазливи, когато приближаваме тълпа, обяснява половинката на Джоли.

Брад раздаваше автографи и на предпремиерата на филма в Лондон в началото на май

Освен това кавалерът Брад не пропусна да предупреди украинеца, че ако още веднъж се навре под фустата на някоя дама, може да се окаже стъпкан. Последното се тълкува като подкрепа за

предишната жертва на Седюк -

Америка Ферера, която озвучава героиня от анимацията "Как да си дресираш дракон-2". Преди премиерата на филма в Кан зевзекът се напъха под полите на дългата й бяла рокля, докато актрисата, популярна от сериала "Грозната Бети", позираше с колегите си на червения килим.

Именно това преляло чашата и украинската телевизия "1 плюс 1" прекратила договора със своя кореспондент, защото нарушавал журналистическата етика.

За да се бъзика със звездите, Седюк обикаля цял свят. Шокът за знаменитостите е толкова голям, че понякога те поемат в собствени ръце защитата си, без да разчитат на охраната.

На премиерата на "Мъже в черно-3" в Москва например Уил Смит например го зашлеви, когато натрапникът го прегърна през врата и опита да го целуне по устата.

Седюк се появи и на церемонията "Грами 2013", където изпревари Адел и дори успя да каже на микрофона: "Чест е да получа тази награда" и "Обичам те, Адел", преди Дженифър Лопес да го прогони от сцената.

"Хората се ядосват, а моята цел е да развличам и да изваждам наяве по-различна емоционална реакция от знаменитостите. Не съм луд, просто мисля различно", обясни тогава Виталий.

Преди да атакува Брад Пит, тази година той направи същия номер на други двама известни актьори - Брадли Купър и Леонардо ДиКаприо. Звездата от "Последният ергенски запой" бе сгащен на наградите на актьорската гилдия. Седюк коленичи пред него, прегърна го през кръста и зарови лице в чатала му.

Същото изпълнение той повтори на кинофестивала в Санта Барбара с Лео, който запази самообладание и дори реагира с усмивка - за разлика от антуража си.

Подобни прояви на червения килим е имал и Саша Барон Коен, но в някое от емблематичните си превъплъщения - Бруно, Али-Джи, Борат или диктатора ген. Аладийн. На "Оскарите" през 2012 г. последният разпиля по червения килим "урната с праха на Ким Чен Ир".