Някои от министрите от служебното правителство стават зам.-министри

Назначиха първите заместник-министри в новото правителство. Министър-председателят Бойко Борисов издаде заповедите за назначаване на заместниците. Шестима зам.-министри запазват постовете си, а служебният земеделски министър Васил Грудев става заместник на наследника си, пише в. "Сега".

Кандидатурите на заместник-министрите са предложени от ресорните министри

На същите постаове остават заместник-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов.

Досегашният министър на земеделието и храните от служебното правителство Васил Грудев ще стане заместник на наследника си. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет "Борисов".

Заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията стават Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността в предишни правителства.

Втори заместник-министър на финансите ще бъде Карина Караиванова. Тя е директор на дирекция "Национален фонд" от началото на 2011 г., с прекъсване в периода декември 2012 – февруари 2013 г., когато е била заместник-министър.

Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА "Д. Ценов". Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-ото Народно събрание.

Виж още: Веселин Вучков: В МВР ще има приемственост

Заместник-министър на вътрешните работи ще бъде народният представител Красимир Ципов.