Асен Блатечки е сред най-скъпоплатените български актьори, които взимат участие в сниманите у нас американски продукции.

Той предпочита да държи висока цена за сметка на количеството роли в чуждестранни филми, които да галят самочувствието му.

“Американските продуценти са ме сложили в списък с лошите български актьори, които искат много пари. Много отдавна ударих тавана, просто защото бързо разбрах, че от чуждите филми, освен че учиш занаят, което е много важно, нищо друго не произтича”, сподели пред списание Love Style Блатечки и допълни:

“Не можеш да очакваш никакво развитие - някой да те види и забележи, за да ти предложи нещо различно. Освен ако не впечатлиш режисьора и при поредното му идване в България да ти се обади пак. Така че поне работя за пари, защото друг смисъл вече не намирам”. Един от най-приятните му спомени на снимачната площадка е срещата му с Антонио Бандерас. Работил е още с Морган Фрийман, Вал Килмър, Долф Лундгрен, Жан Клод ван Дам, пише novini.bg.

“Забелязал съм, че най-големите актьори са най-нормалните хора, те не се звездеят, не разграничават актьорите. С Бандерас снимахме един ден и накрая се разделихме все едно сме отраснали заедно. Той така се държеше с всички, не само с мен”, коментира Блатечки.

Сред малко известните факти от кариерата на лошото момче на БГ киното е, че се е снимал в клип на певицата и актриса Хилари Дъф. Това се случва преди 4-5 години, но актьорът така и забравил да се похвали. Във видеото към песента Blow You Up той играе гаджето на певицата. “Покани ме нейният режисьор. Снимките минаха като с всички останали, нормално”, скромно заяви актьорът.