Според списание "Пийпъл" това е Чанинг Тейтъм, който наскоро бе обявен от GQ за кинозвезда на годината

Освен във филма на Стивън Содърбърг "Професия: стриптийзьор", в който внася автобиографични елементи, тази година го гледахме в екшън трилъра на същия режисьор "Мокри поръчки", в комедията "Внедрени в час" и романтичната драма "Сватбен обет".

Догодина пък предстои да го видим в продължението на G.I.Joe, като олимпийския шампион по борба Марк Шулц в биографичната драма Foxcatcher за милионера Джон Дюпон (спонсор и на български състезатели), в Side Effects на Содърбърг, където партнира на Руни Мара и Джуд Лоу, в White House Down на Роланд Емерих, описван като "Умирай трудно", но в Белия дом" - с Джейми Фокс в ролята на президента.

Освен като стриптийзьор, в миналото Чанинг Тейтъм е имал кариера като модел и танцьор, а със съпругата си Джена се запознава, докато снимат "В ритъма на танца" (Step Up, 2006 г.).

Една от първите му роли, макар и като статист, е във видеоклипа на Рики Мартин She Bangs от 2001 г.

В списъка на "Пийпъл" с най-сексапилните мъже тази година преобладават актьорите: Крис Хемсуърт (богът на гръмотевиците Тор в "Отмъстителите"), Макс Грийнфелд от сериала на "Фокс" New Girl, Мат Боумър от "Професия: Стриптийзьор", който конкурира Чанинг Тейтъм и за главната мъжка роля в "Петдесет нюанса сиво", Деймиън Луис, отличен с тв наградата "Еми" за Homeland, Пол Ръд ("Мир, любов и още нещо") и миналогодишният най-сексапилен мъж в света Брадли Купър.

Сред изключенията са кънтри певец и лекоатлетът параолимпиец Оскар Писториус, който се състезава с протези на двата крака на летните игри Лондон 2012.

Не липсват и ветерани, печелили титлата на "Пийпъл" в миналото, като Бен Афлек, Ричард Гиър (днес на 63, най-секси през 1999 г.) и Дензъл Уошингтън, който споделя пред списанието тайната на 28-годишния си брак: "Прави каквото ти казва жената и си затваряй устата."

Междувременно Чанинг Тейтъм е номер 1 и според GQ. Мъжкото издание в САЩ го обяви за кинозвезда на годината, а другият отличен е Бен Афлек, вече и като режисьор, чийто нов филм "Арго" се спряга сред претендентите за "Оскар".