В "Не умирай днес" (2002) Хали Бери излиза от морето по бански, също като Урсула Андрес в "Д-р Но" през 1962-ра - и двете са признати за най-сексапилните момичета на Бонд в 50-годишната му история

Едната е от Швейцария и ролята на Хъни Райдър преди половин век й носи наградата "Златен глобус" за изгряваща звезда.

По онова време тя е омъжена за режисьора Джо Дерек, а по-нататък е партнирала на Марчело Мастрояни, Лорънс Оливие, Елвис Пресли, Франк Синатра, имала е връзка с Жан-Пол Белмондо и се е снимала за "Плейбой" (през 1965 г.).

Все пак Урсула Андрес, днес на 76, е запомнена главно с тази своя екранна поява редом с Шон Конъри - което е достатъчно, за да й осигури място сред най-сексапилните актриси в историята на киното.

Фотогалерия: Момичетата на Джеймс Бонд - някога и днес

В емблематичната сцена от първия филм тя излиза от водите на Карибско море по бански, продадени преди десетина години на търг за близо 60 хил. долара. Заради силния акцент на Урсула обаче героинята й говори с гласа на друга актриса. 

Подобен модел бански 40 години по-късно носи и Хали Бери като US агентката Джинкс, когато излиза на плажа и се запознава с агент 007 (Пиърс Броснан), който отпива от своето мохито.

Видео: Джеймс Бонд в реклама на бира "Хайнекен"

Когато е избрана за тази роля, в актива й вече има куп награди, вкл. "Оскар" за романтичната драма "Балът на чудовището" (2001) - първият за афроамериканка при актрисите в главна роля.

Кариерата й започва като модел, подгласничка на "Мис САЩ" и шесто място на "Мис Свят 1986", където е първата афроамериканка в конкурса. И днес никой не би й дал 46 години.

Действието се развива в Куба, но сцената е заснета на испанското крайбрежие, в Кадис, в хладен и ветровит ден.