Стаите са мръсни, биратa – разредена, въпреки това бизнесът се развива изключително успешно.

Колкото и абсурдно да звучи Hans Brinker Budget Hotel в Амстердам дължи успеха си на лоша репутация, черен авто PR и рекламната си кампания "Най-лошият хотел в света".

"По-лошо от това няма как да стане. Но ние правим всичко по силите си". Това са думи от рекламната кампания на въпросния хотел. Концепцията е ясна - пътуващите плащат за легло, в което не биха желали да спят. Чекирането е на "техен риск", информира уеб страницата на хотела.

Гостите, които искат да отседнат в Hans Brinker Budget Hotel, трябва наистина да бъдат смели, защото ще попаднат на куче в зоната на входа, неприветлив двор, топки косми в каналите и по леглата, както и насекоми и всякакви други вредители. Друга реклама на хотела с нула звезди гласи "Подобрете имунната си система при нас".

Факт е, обаче, че рекламите привличат клиенти. В продължение на 40 години Hans Brinker Budget Hotel ръководи успешен бизнес и редовно е резервиран изцяло. За да привлича повече международни посетители, уеб страницата му отдавна е преведена на шест езика.

Любопитните гости трябва да са готови да платят 45 евро за двойна стая. Най-евтините стаи струват 25 евро. Луксозният апартамент (с единствената вана в хотела) струва 52 евро.

Не трябва обаче да очакваме комфорт от тези стаи. Това се потвърждава и от рекламата на така наречените "луксозни стаи", а именно: "Осигурете си стая в нашия апартамент, който разбира се е без телевизор с плосък екран, без голямо двойно легло и без включено ползване на басейн и спа център, които и без това нямаме."

Коментарите на гостите са най-различни, но всичките са хумористични, от типа на този на Шарлът от Тексас: "Евтино е, но в същото време не чак толкова, тъй като на автобусна спирка можете да спите също толкова удобно".

Други твърдят, че са били ухапани от дървеници и описват стаите като затворнически килии. Един от коментарите обаче вероятно дава най-доброто описание: "За съжаление, всички оплаквания на клиентите се оказаха истина".

Нещо позитивно за край: местоположението на странния хотел е доста добро. Той се намира в центъра на Амстердам, до канала. За много туристи хотелът се е превърнал в популярна забележителност.

Източник: profit.bg