Какво беше отличено на фестивала за реклама в Кан

Всички знаем за филмовия фестивал в Кан и как това е едно от най-важните мероприятия в света на киното. Но в малкия френски град се провежда и най-престижният фестивал за реклама. Там най-доброто за годината от този бизнес се показва, обсъжда и награждава, пише Inlife.bg. Безспорно една от най-интересните категории е видеорекламата.

Ето най-добрите 5 видеореклами, отличени на фестивала в Кан:

Жан-Клод ван Дам и перфектния баланс на камионите на "Волво"

Голямата награда съвсем заслужено беше спечелена от клипа на агенцията Forsman & Bodenfors от Швеция. Видеото с участието на Жан Клод ван Дам, който балансира между два камиона, досега има над 70 000 000 гледания в YouTube. Той беше представен през ноември, миналата година и моментално стана вирусен, пораждайки след себе си десетки имитации и пародии по цял свят.

Виж още: Някои от най-въздействащите социални реклами

Щастливото семейство на "Кока-Кола"

Рекламата на най-известната газирана напитка взе "Златен лъв" и то напълно заслужено. Едноминутното видео на рекламната агенция Santo Buenos Aires ни показва по учудващо правдив начин плюсовете и минусите на раждането на дете в едно младо семейство. Определено си заслужава гледането.

Невъзможното става възможно в рекламата на "Хонда"

Агенцията McGarryBowen, създала това видео за автомобилната марка, също напълно заслужено се окичи със злато. Рекламата по оригинален начин се закача с човешките възприятия за пространството чрез оптични илюзии, правейки невъзможното възможно (но само за "Ходна").

Виж още: Ако Толкин беше рекламист

"Найк" отвъд границите. Просто го направи

Рекламата на агенция Wieden + Kennedy е друг от победителите. Техния спот за световната марка спортни стоки "Найк" впечатли журито. Самия клип ни призовава да не спираме дотук, а винаги да се стремим към нещо повече.

Социална реклама от Нова Зеландия за грешките, които правим зад волана

Социалната реклама на Агенцията Clemenger BBDO, създадена специално за Министерството на транспорта в Нова Зеландия печели сърцата на всички с дълбочината си. Тя засяга онези грешки, които не можем да поправим. Струва си гледането и ще ни накара да се замислим, преди да седнем зад волана.