След като тризначките от "Биг брадър 3" Вяра, Надежда и Любов се разходиха в столичен мол, дегизирани като звездата, се вдъхновихме да потърсим и други нейни имитатори

Майсторът на пародиите "Уиърд Ал" Янкович (Weird Al.com) пусна своята Perform This Way, вдъхновена от хита на Гага Born This Way, като сингъл от поредния си албум Alpocalypse, който излезе миналата година.

Освен с текста, той се е постарал доста и с видеоклипа, което е една от отличителните черти на творчеството - и го прави така популярен сред любителите на жанра.

След пускането му онлайн парчето получи личното одобрение на Гага, а приходите от продажбата на сингъла отиват за благотворителност. Видеото, в което участва и двойничка на Мадона, пък беше номинирано за "Грами".

Следващият клип не е пародия, защото в него с гласа си участва самата певица. Става дума за гостуването й в популярния анимационен сериал "Семейство Симпсън", който тази година отпразнува своя епизод 500.

Гага се появява в Спрингфийлд във финала на 23-тия сезон, излъчен през май под заглавие Lisa Goes Gaga. Рисуваната й версия излиза да пее пред жителите на градчето с рокля от птици колибри, които се разпръскват и разкриват отдолу друг тоалет, "инкрустиран" със статуетки "Грами".

В това клипче тя възпява своите "малки чудовища", както нарича своята армия от фенове, а в друг откъс разговаря с Лиза Симпсън. (Вж. и кратък мейкинг с работни моменти от студиото).

Разбира се, не можем да пропуснем и българската Лейди Гага от "Пълна лудница" - Васил Василев-Зуека, който пародира един от най-популярните й видеоклипове, Bad Romance, гледан близо 500 млн. пъти в YouTube.

В шоуто, което тази есен се завръща в ефир, но по Нова телевизия, са били излъчвани и други скечове с т.нар. "Лейди Гарга".

В новогодишното издание на "Хвани богат" с Ники Пънчев от края на 2010 г. я играе Румен Угрински, а в една "пародия в пародията" като певицата се дегизира друг персонаж на Зуека - Професора.


Концертът на Лейди Гага в "Арена Армеец" е от 18,30 ч. тази вечер. Подгряват DJ Лейди Суверен и британската рокгрупа "Даркнес".