За никой не е тайна, че Бийонсе и Джей Зи са най-могъщата двойка в шоубизнеса в момента, а скорошна публикация на International Business Times потвърди и че са най-богататa.

Съпрузите са първата милиардерска двойка в историята на поп музиката.

И двамата се радват на еднакво успешни музикални кариери, но се предполага, че световното турне на Бийонсе, което започна тази седмица, и колаборациите й с "Пепси" и H&M са повишили състоянието им над границата с деветте нули. 

Виж: Бийонсе на турне: Белград и нататък

Очаква се поп иконата да спечели около $116 милиона долара с турнето си The Mrs Carter Show, но и печалбите й от лятната колекция за шведския гигант вероятно ще са в милиони.

 Прочети: Г-жа Картър в H&M

Нека не забравяме, че Джей Зи е продал над 50 милиона копия от албумите си по света, докато съпругата му, носителка на 17 награди "Грами" - над 75 милиона копия. Това със сигурност е допринесло към титлата им на най-високоплатена двойка през 2012 според "Форбс".

По-рано през месеца Джей създаде и компанията си Roc Nation Sports, която ще представлява интересите на спортни звезди. 

Днес стана ясно, че рап звездата е напуснал управата на Бруклин Нетс, което той съобщи с писмо до феновете в сайта си Life + Times, за да може да стане лицензиран спортен агент. 

Според правилата на НБА няма право да е такъв или да е свързан с агенция, докато има дял от собствеността на отбор от Лигата.

Именно Джей бе един от най-големите поддръжници на идеята за преместването на Нетс от Ню Джърси в Бруклин. Новата зала на тима "Барклис Сентър" бе открита с редица негови концерти.

Виж още: Документалният филм на Джей Зи

Тази седмица излезе и годишната класация на сп. "Тайм" с най-влиятелните хора в света, където Джей Зи е определен като титан и е на корицата на емблематичния брой, докато Бийонсе е считана за икона.