Докато не започне да получава хонорарите на Анджелина Джоли, 31-годишната актриса е отлична инвестиция, коментира "Форбс", като я поставя начело на класацията с най-доходоносните звезди

За всеки долар от хонорара си Натали Портман е донесла на киностудиите 42,70 долара! За сравнение - тази възвращаемост при Еди Мърфи, обявен за най-надцененото име в Холивуд, е едва 2,30 за долар.

Списанието е съставило списъка въз основа на най-новите три заглавия от филмографията на съответния актьор през последните три години. При Натали е взета предвид главно драмата "Черeн лебед", донесла й "Оскар" за главна женска роля - с бюджет 13 млн. долара и близо 330 млн. постъпления.

Другите й два филма са романтичният "Просто секс" с Аштън Къчър, струвал 25 млн. долара и спечелил осемкратно повече, и комедията с Джеймс Франко "Ваше височество", макар че там съотношението разходи-приходи е 2:1.

На второ място е Кристен Стюарт, приятелят й Робърт Патинсън е четвърти, а шести - другият главен персонаж от сагата "Здрач", Тейлър Лаутнър. От 2008 г. насам вампирската поредица от пет части е събрала 3,3 млрд. приходи, отбелязва "Форбс".

Хонорарите на тримата актьори за финалните филми са еднакви, а разликата идва от другите им роли, които в повечето случаи не са така успешни - с изключение на "Снежанка и ловецът", на който Кристен ще снима и продължение.

Фотогалерия: Актьорите, които печелят най-много

Шая Лебьоф, оглавявал списъка през 2009 и 2010 г., сега е първи при мъжете с 35,80 долара печалба срещу всеки долар, инвестиран в него. Нищо чудно да се окажат верни слуховете, че тъкмо претенциите му за по-високо възнаграждение са станали причина да бъде натирен от следващия "Трансформърс".

На пето място между двамата актьори от "Здрач" се вклинява Даниел Радклиф, който в продължение на десет години игра главната роля в най-успешната кинопоредица, със 7,7 млрд. боксофис. Финалната битка на неговия Хари Потър с лорд Волдемор мина в кината през 2011 г., а днес осемте филма за Хари Потър са събрани в специално издание от 31 диска.