Ако искаш хората около теб да се усмихват по-често и ако обичаш да правиш изненади на своите приятели, ние ще ти помогнем. Предлагаме ти списък със свежи идеи как да накараш ближния да се чувства специален:

1. Започни с усмивката върху своето лице. Ще видиш, че и другите ще ти се усмихнат. Така светът ще изглежда по-оптимистичен за всички нас!

2. Казвай "Добро утро", "Добър ден", "Добър вечер" на хората, които са около теб всеки ден.

3. Поздравявай хората, които се возят с теб в асансьора. Ако си в настроение, дори можеш да проведеш един приятен разговор с тях. И в никакъв случай не избягвай контакта очи в очи.

4. Направи комплимент на някой, който се положил огромни усилия да изглежда добре.  Кажи, че харесваш новата му прическа или новата му дрешка. В замяна ще получиш една  голяма искрена усмивка.

5. Бъди любезен с персонала в ресторанта, чийто редовен клиент си. Не се карай с хората за неща, които не зависят от тях и са извън техния контрол. Разбери, че ти не си единственият клиент, хората на другите маси също чакат своята поръчка. Ако наистина бързаш, просто обясни спокойно, но категорично, до колко време искаш да стане храната ти, за да си сигурен, че няма да има излишни скандали.

6. Питай близките си как е минал денят им. Интересувай се от състоянието на душата им.

7. Обади се без повод на стар приятел или на роднини, които не си чувал скоро.

8. Изпрати ръчно надписана картичка на някой, който скоро е направил нещо много мило за теб. Благодари му за помощта и му кажи, че винаги си насреща, ако той има нужда.

9. Предложи помощта си на своите приятели, за каквото и да било.

10. Когато возиш някого в колата си, пусни негова любима песен и я усили докрай.

11. Хвани за ръка свой приятел, който знаеш, че не може да танцува, и го научи на древното изкуство, наречено танц.

12. Изпрати цветя на приятел, който живее надалеч, и сложи при цветята поздравителна картичка с текст: "Липсваш ми!"

13. Занеси на любимия закуска на работното място и не забравяй да сложиш допълнителна порция, особено ако закуската е домашно приготвена: бухтички, кексчета, палачинки, направени с много любов. Хората в офиса много ще се зарадват.

14. Ако си имал кофти ден, сготви нещо вкусно и покани любимите си хора на гости. Няма значение, че не си най-добрият готвач. Важно е усилието, което си направил. То е най- прекрасната подправка за ястието, поднесено с любов.