Последните дни музикантите M.I.A. и Кид Къди възроптаха срещу ограниченията на музикалните си компании.

Кид Къди не е най-щастливият човек напоследък. Рапърът се оплаква, че постоянно е ощетяван от музикалната си компания, която не го лансира достатъчно по радиостанциите. 

Песните му като Just What I Am и King Wizard са били гледани колкото и All Gold Everything на Тринидат Джеймс, но според Кид хита на Тринидат звучи отвсякъде. 

Това накара певеца да даде ултиматум на музикалната си компания Universal Republic, че ако нещата не се променят скоро, ще се появят проблеми. 

Но това не е последният случай на неразбирателство между Кид и Universal. През 2011 той отново бе недоволен, че компанията му е изпратила само 55 000 физически копия на албума му WZRD на пазара и го е пришпорвала със записите. 

M.I.A. също отложи издаването на последния си албум за април, защото лейбълът й Interscope го намирал за "прекалено позитивен".

Звездата смятала четвъртия си албум Matangi за завършен през декември 2012 г., но Interscope й го върнали за преработка. "Казаха ми, че трябва да е малко по-тъмен. Не знам какво имаха предвид. В момента го обмислям. Интересно е. Все едно ми заявиха "Тъкмо ти изградихме образ на публичен враг номер 1 и ти се появяваш с тези позитивни глупости"", каза певицата пред австралийско издание. 

Е, щом се налага ще изчакаме и до април, а дотогава слушаме последния й издаден сингъл Bad Girls.