Да се разплачеш на филм, да поддържаш ноктите си и да споделяш чувствата си вече не са запазени само за дамите.

Хората обичат драмата и това далеч не важи само за дамите според ново проучване. Милиони души предпочитат депресиращи любовни песни, романтични комедии с тъжен край и се разстройват, ако отменят любимия им сериал. Забележи хора, а не жени. 

Оказва се, че гореизброеното важи повече за господата, отколкото за нежните създания. Водещият автор на изследването Ед Калф определя като положително явление, че хората вече не се стесняват да проявяват емоциите си и са готови да споделят чувствата си със своите любими и близки. 

Поведението на дамите в избора им на партньор изглежда също се е променило. Те предпочитат мъже, готови да гледат романтични филми и да слушат тъжна музика. Оказва се, че с тях дамите се чувстват по-комфортно. Над половината от жените в проучването са признали, че безчувствените мъже с корав характер и нрав вече не са на мода. 

Истинският мъж вече не е понятие запазено само за мачовци и грубияни. Отдавна много по-високо оценен е мъжът с изискан стил, с маниери и добро възпитание.