През септември, освен зa тържествата в училище, учениците имат покана и за друг празник.

По случай старта на учебна година 2012/13 Сердика Център ще заблести в светлините на прожектори и камерите на модни фотографи в търсене на ученици с изявен нюх към модерното, новаторското и стилното. 

От 13 до 23 септември, между 15:00 и 19:00 часа, всички ученици от I до XII клас ще имат възможността да приемат предизвикателството на надпреварата за титлата "Модна икона на учебната 2012/2013''. 

След покупка от Сердика Център в рамките на конкретния ден, младите любители на модата, демонстриращи своя индивидуален стил, ще имат възможност да бъдат заснети от професионални фотографи в специален моден кът. След като попълнят талон за регистрация, техните снимки ще бъдат качени на страницата на Сердика Център във фейсбук в очакване на подкрепящи ги гласове. 

Участниците ще бъдат разпределени в 3 възрастови катергории – 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Шестима щастливци – момиче и момче от всяка възрастова категория, събрали одобрението на журито и подкрепата на публиката, се класират за участие в открити стайлинг и фотосесии. За тях ще се грижи опитен екип от стилисти, гримьори, фризьори и фотографи, които ще им помогнат да изживеят своя звезден миг като истински "модни икони".

Всеки финалист ще получи фотосесията си в моден бук, а за най-талантливите момче и момиче, избрани от жури след събитието, ще спечели екслузивна фотосесия в известно лайфстайл списание!