Дали събута по чорапи, по време на визитата им с принца в Далечния изток, или заснета тайно по монокини, херцогинята на Кеймбридж си остава образец за елегантност в класическия стил

Досега тя е получила не една титла от класациите за най-добре облечените личности в света, а най-новата е от сп. "Пийпъл", което я нарежда веднага след тазгодишната номер 1 Гуинет Полтроу.

Фотогалерия: Годината на принцеса Кейт

Тези дни Кейт придружава съпруга си при неговата обиколка в Сингапур, Малайзия, Соломоновите острови и остров Тувалу по повод диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора, отбелязван тази година.

Френското списание Closer обаче развали настроението им, след като публикува снимки на Кейт по монокини. Кадрите са от ваканцията на младото семейство Кеймбридж във френски замък.

Снимките се появиха по същото време, когато световните агенции разпространиха фоторепортажи с Кейт и Уилям, които се събуват по чорапи при посещението си в най-голямата джамия в Малайзия, в централната част на Куала Лумпур.

Херцогът и херцогинята са се почувствали "обидени" и ядосани от папарашките фотоси, а техни представители разглеждат какви са възможностите да дадат изданието под съд.

Според източник от британското кралско семейство, цитиран от "Пийпъл",правото им на личен живот е било нарушено напълно неоснователно.

Техни кралски височества имат пълното право да очакват, че у дома си ще се чувстват сами; немислимо е някой да заснеме подобни кадри, камо ли да ги публикува, категорични са от двореца.

Инцидентът напомня за прекомерната агресия на пресата и папараците спрямо майката на Уилям, уелската принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа, докато бе преследвана от папараци преди 15 години в Париж.

Младите Даяна и принц Чарлз при първото си официално посещение в Австралия през 1983 г.