Списание "Форбс" е подбрало някои от най-интересните съвети, които милиардери са давали в речите си пред дипломиращи се студенти.

Ето и втората част с цитати, които ни споделиха profit.bg

Лари Пейдж: Преследвайте големи цел, там има малко съперници

Мисля, че когато имаш много големи идеи, е по-лесно да постигнеш успех. Може да ви се струва невероятно, но мисля, че там има по-малко конкуренция. Има толкова малко луди хора, че имам чувството, че ги познавам по имена. Хората обичат да се движат на стадо един до друг. Най-добрите тръгват след големите неща. Така бе създаден Google.

Ерик Шмид: Не следвайте план

Не се занимавайте с планове, не ги слушайте тези съвети. Всичко се свежда до възможностите и до това да си изиграете картите. Успелите хора са уловили някоя възможност, която не са знаели, че ще им се удаде. Не може да планирате иновациите, не може да планирате изобретенията. Например, пейсмейкърт е съществувал от 70 години, преди да бъде поставен на човек. И така, един ден го поставят на един нещастен човек и той е жив. Но той нямаше да е жив, ако преди много години, някой друг не беше изобретил пейсмейкъра. Никога не знаете. (Из реч пред Carnegie Mellon University през 2009 г.)

Ели Броуд: Няма как да успеете, ако сте плахи

Никой никога не е направил 1 млн. долара, като е бил предпазлив и внимателен. Бях на 22 години и току-що се бях оженил, когато ми дойде идеята да зарежа ученето и да започна строителен бизнес. Не знаех нищо за строителството. Понякога най-лудите идеи се оказват с най-голяма печалба накрая. (Из реч в UCLA School of Arts and Architecture през 2006 г.)

Рос Перо: Планирайте за десетилетия

Вашето поколение ще бъде продуктивно в много повече десетилетия, отколкото поколенията преди вас. Много от вас ще могат да работят и през 80-те и 90-те си години. Съветвам ви да мислите за родината си, за това и вие да дадете нещо на САЩ. През 20-те си години ви съветвам да пътувате из света. Опознайте и уважавайте гражданите на тази планета. Опознайте себе си, открийте страстите си. После върнете всичко това в родината си.
(Из реч за Southern Methodist University през 2006 г.)

Тед Търнър: Работете здраво и рекламирайте

Когато ме питат каква е тайната на успеха, казвам: "Лягайте рано, ставайте рано, работете здраво и рекламирайте." (Из реч пред Montana State University-Northern през 2011 г.)

Джери Янг: Не позволявайте на новините да ви развалят настроението

Мога да ви уверя, че великите неща са създавани във времена като тези. Yahoo бе създадена по време на икономическото забавяне от 90-те години. Други велики компании, идеи, продукти и дори социални движения са възниквали, когато хората са изоставяли статуквото и са тръгвали след нещо ново. В известен смисъл, това е най-добрият момент да се дипломираш - в момент на създаване на нещо ново. (Из реч в University of Hawaii през 2009 г.)

Виж и първата част на Милиардерите съветват