Мика Стоичкова бе гост в "Предаването на Карбовски" по Тв7, където изказа своето мнение за кризата и не само...

Българинът винаги е живеел в криза, винаги е пресмятал дали ще му стигнат парите за сметките за ток и вода. В Испания хората живееха добре и кризата ги връхлетя неочаквано, споделя тя.

Най-голямата тежест усетили испанците със заеми от банките. Затова излезли на улиците, като повечето протести завършвали с кървави стълкновения, разказа 24-годишната българка. Тя самата работела в една от най-старите и слушани радиостанции в Испания, но заради кризата собствениците фалирали, пише inews.bg. Екипът трябвало да си тръгне, без да получи последните си заплати.

Мика също така подкрепя баща си в решението му да застане до студентите. Той винаги е помагал на младите хора и на децата, сега не е по-различно, каза тя и допълни, че футболистът е безпартиен.

Ако има от какво да се срамувам, това е държанието на младите момичета в България. Много са ми лесни, отсече Мика и разказа как е ставала свидетел на разюзденото поведение на българките към женени мъже.

Аз работя, защото искам сама да изкарвам прехраната си, не мога да разчитам на "чичко-паричко", не ползвам и връзките на татко. Така съм възпитана. И не разбирам младите хора, които по цял ден обикалят кафетата. Вместо това, трябва да се занимават с нещо полезно - няма срамна работа - можеш да работиш в кафене, във фризьорски салон. Аз в испанското радио започнах като стажантка - вдигах телефоните, правех ксерокопия, отговарях на имейли. Никой не ми е предложил собствено предаване. И там постигнах всичко сама, не мога да разбера защо в България трябва да ми е толкова трудно, разказа Мика.

Тя не пропусна да спомене и своето разочарование от публикациите в жълтите вестници.