Той определи бъдещия кабинет като "самоцелна жажда за власт"

Дори на колене да ни молят да ги подкрепяме, няма да получат подкрепата ни. По този начин лидерът на ДПС Лютви Местан коментира думите на Бойко Борисов от вчера, че ще призове Движението за права и свободи да гласува против кабинета, пише OFFnews.

"Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски ние няма да подкрепим този кабинет", категоричен беше Местан.

Категоричната опозиция ДПС

"Ние ще бъдем явна, категорична опозиция на този сговор, който в името на властта не направи компромис, а влезе в съглашение с антиевропейски, антинатовски сили", заяви Местан.

Според лидера на ДПС избирателите не са задължили никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила.

"Не видях такъв императив във вота на избирателя, затова проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична”, посочи Лютви Местан и добави, че съдържателния аспект на коалицията представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор.

Виж още: ДПС остава опозиция заради Патриотичния фронт

Самоцелна жажда за власт

Той определи новата коалиция като "самоцелна жажда за власт".

Зад свалената морално-политическа маска, тук визирам РБ, ние виждаме една широко разтворена паст за много власт, която на този етап успя да изгълта 7 министерства при 23-ма народни представители", посочи още лидерът на ДПС.